Jag är lite sugen på att migrera från Mastodon till Pleroma. Främst för att Pleroma drar färre resurser men också för att Pleroma är skrivet i ett språk jag gillar.

Vid första anblick ser det görbart ut men är det ens en vettig idé?

Finns det någon tjänst för att bevaka svenska butikers lager av PS5or? De tjänster jag sett hittills är väldigt USA-centrerade och några fåtal som kollar av butiker i de största europeiska länderna.

@kottkrig Jag har två råd:

1. Kolla in rikatillsammans.se och bilda dig en egen uppfattning.
2. Lyssna inte på någon. Många vill väl, men långt ifrån alla vet vad de pratar om.

Vi vill öppna ett spar- eller investeringskonto till vår ettåring. Är osäker på vad fördelar/nackdelar är med olika typer av långsiktssparande men överlag vill vi undvika att pengarna investeras i ovettiga saker. Vad bör vi tänka på?

Är fortsatt sugen på en AppleTV som då kan bli en naturlig fotovisare. Men det känns verkligen som ett historiskt dåligt tillfälle att köpa på sig en AppleTV.

Visa tråd

Foton i ett lugnt tempo (bild ändras var femte minut) är en mys- och nostalgifaktor som vi vill behålla. Frågan är om Google Photos då har blivit mitt enda alternativ?

Visa tråd

Fasen också. Google verkar ha plockat bort möjligheten att visa upp Flickrfoton i viloläget på Chromecast. live-fts.flickr.com/help/forum

Har äntligen gjort slag i saken och köpt 2020-års album från Bandcamp, satt upp ett hem för FLAC-filerna i nätverket och delat dem till Sonos via Plex.

Visa tråd

Fibret är helt återfunnet, uppgraderat till gigabit och Telia har betalat tillbaka en slant för de borttappade dagarna.

Ordningen återställd.

Visa tråd

Allt verkar lira som det ska (peppar peppar) men listningen av mina abonnemang är fortfarande lite wonky. Men tänker att jag nog bör avvakta till nästa vecka tills alla beställningar/avbeställningar/felrapporter har tagit sig igenom systemen innan jag bekräftar med supporten vilka abonnemang som bör vara aktiva.

Visa tråd

Den ledande teorin är att det uppstått förvirring mellan vilken adress vårt nya kollektiva avtal skulle aktiveras på. Det ser ut som att någon råkat aktivera ett 1000/1000-abbonemang i mitt namn på vår förra adress.

Visa tråd

Visst – jag kan sluta när jag vill men varför skulle jag vilja sluta just nu?

Visa tråd

Och jag som precis har återfallit i ett (sunt) Destiny 2-beroende. Hur fasen ska jag klara mig fram till onsdag?

Visa tråd

Senaste budet är att Telia har hopp om att hitta mitt fiber tills på onsdag.

Visa tråd
Visa mer
Vattenkylaren.se

Runt vattenkylaren snackar vi nördigheter och roligheter. På svenska.