@kottkrig Med Signal måste man ju ha ett telefonnummer och använder man det på Android finns det bara att tillgå via Play Store, samt att det kräver Google Play Services. Och på iOS behöver man väl ett Apple-konto för att komma åt Signal via deras programbutik?

Signal är bättre än de andra nämnda alternativen, men det är fortfarande inte bra, det finns avsevärt bättre alternativ som dessutom är baserad på öppen källkod, etiska, decentraliserade osv. :)

@hund @kottkrig finns ett enkelt hack för att komma runt det där med att ge ut sitt telefonnummer med signal. Man använder fortfarande ett nummer men inte sitt privata:

theintercept.com/2017/09/28/si

@hund
Signal för Android finns även att hämta via Aurora store och e.foundations Apps, för den som vill undvika Google play store.

Vad gäller problemet med kopplingen till telefonnumret, så är det något som Signal håller på att arbeta sig bort från, såvitt jag har förstått.

Det finns fler problem med #signal, så jag håller med @hund. Bättre men inte helt bra. Det är ändå den meddelandeapp som jag rekommenderar folk, såvida de inte är beredda att ge sig på #Element och #Matrix.
@kottkrig

@jonarvid @kottkrig Även om man går runt Play Store är Signal beroende av Google Play Services för att fungera till fullo, vilket innebär att Google kan spionera på dig.

@jonarvid
Precis, tycker också så. Är inte jätteinsatt i det hela. Men #Signal verkar enklare att få folk konvertera till. Men tycker också #Element och så bättre.
@hund @kottkrig

@fasse @jonarvid @kottkrig XMPP är ju det bättre valet. Matrix är ju väldigt bloat och bidrar ju bara till den globala uppvärmningen.

@hund
Okej, tack. Som sagt är inte så jätteinsatt. Är också bara en som konverterat pga påtryckningar av en som vet bättre i såna saker. Har mest en överskådligt kunskap i detta område
@jonarvid @kottkrig

@fasse @jonarvid @kottkrig Med det sagt, Matrix är väl inte dåligt. Det är hundra gånger bättre än WhatsApp och annat skräp. :)

Jag är bara lite trött på att vi hela tiden måste förnya allting även fast det inte finns någon anledning till det. Förändringar är inte alltid framsteg.

Matrix är ett bra exempel på det. Det är faktiskt rätt svullet och kräver onödigt mycket resurser för att kunna skicka något så simpelt som.. text.

Sign in to participate in the conversation
Vattenkylaren.se

Runt vattenkylaren snackar vi nördigheter och roligheter. På svenska.